Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 02:17 - Има смисъл !
Автор: inkata22 Категория: Политика   
Прочетен: 1132 Коментари: 2 Гласове:
2



  След бурните нощи на протести и конфликти с полицията в цяла България изкам да изкажа още веднъж съболезнованията си към семействата на двете момчета от Катуница .Изкам да благодаря на смелоста ,доблеста и гражданската позиция на жителите на Катуница, че въстанаха срещу произвола .Те показаха на всички как трябва да защитаваме семействата си, правата си и малкото ,което ни е останало след погрома.Погрома от политическите предателства, безкруполноста, арогантноста и омразата към собствения си народ на не едно правителства .
    Искам да поздравя  всички младежи, които се изправиха  лице в лице срещу застъпниците на действащата власт. Не,те не са застъпници на закона,макар че действат заради него и поради него.Те са най-добре обгрижваното формирование за контрол,натиск и влияние на действащата власт. Но странно защо, дейноста им не дава трайни резултати. Няма осъдени мафиотски босове, нито корумпирани политици,чиновници. Битовата престъпност не намалява.Не се чувствуваме по сигурни тук в България.
    Има две причини за това.Първата е лошо свършена работа ,примесено с некадурност и некомпетентност.  А втората е ,че не са отново и отново и отново на верната следа .Затова делата им са крехки пред съда и се провалят. Може би не търсят там ,където трябва...
 Силни са повече в това, да  съдят по бързата процедура нарушителите,но това са пак децата на този беден народ, това са децата ни ,които не искат и не могат да чакат както родителите си още 20 или 30 години някой да дойде и да ни "оправи".
          Те не приемат нова отсрочка ,наивни политици! И затова бяха на улиците.
Имаше надежда ,че с влизането ни в Евросъюза ще имаме един съюзник на наша страна. Очкавхме промени в Констиуцията ,в правото ,в наказателният кодекс и т.н.
    ОЧАКВАХМЕ  ДЕЙСТВИЯ .
 Но главите се затвориха една след  друга-бързо. Миглена Кунева ни убеждаваше ,че ние сега сме на една "писта" и колкото по-бързо хукнем на там ,на където ни сочат ,толкова по-добре е за нас ...
   Оказа се ,че нашето съществуване ,нашият живот не зависят от това къде сме в крайна сметка. Ние вече 20 години  не можем да уреди живота си помежду ни. Ето ,сега няма друга страна с толкова дела към съда на Европа.С толкова не получена справедливост.  Ние сме пак толкова и дори повече бедни ,ние нямаме правата ни от Конституцията. Полистически игри и нарочни слабости в прилагането на законите  "режат" пътя на пряката демокрация ,на участието на обществените сдружения в управлението . Местното самоуправление е "китка" ,не "цветарник" от трайни и развиващи се личностни и политически връзки ,разпределение на влияния и ООД-та.
  Просто трябва да си го кажем. Напълно се откажете да вярвате на политиците. Имената им на повечето от тях ще тънат в забрава много скоро. Това е полагащата им се присъда, която съм сигурен ,че Историята ще им происнесе накрая.
   Ние не успяваме да задаваме дневният ред в новото ни общество. Това го прявят кукловодите-хората с много пари и техните подчинени-управниците. Това е  една кръстоска между хиена и паламуд и "физиомутрата"  е неприятна и отблъскваща .
  Но ние ще се научим да задаваме дневния ред на това общество. Това не трябва да става след жертви, но ние продължаваме да се учим. Иначе никой не може да ни вкара в пътя.
    Ето първият успех-Президента свиква съвета по национална сигурност.
    Ето ,медиите са притеснени за името  си.
    Ето, Цветанов отново го "отнесе" с ред грешки ,които били уж нарочно за да нямало повече жертви.
   Много партии се "плъзнаха" покрай протестиращите ,ама не ги "огря".
   Ето,циганите ,които безчинстват и превръщат това в поминък , мисля че усетиха "дебелия" и може би ще им "държи" за известно време.
    Мисля, че много хора разбраха какво да правят на предстоящите избори.
    И какво да не правят.
    Видяхме от снимки и клипове в мрежите ,кой с кого е .
    Вие на улицата сте видяли ,кои са истинските патриоти и кои са провокатори и търсят само да си качат адреналина и да проверят  до къде ще им позволят да стигнат ,в изцепките  и крайностите си.
   Аз искам да поздравя всички коментатори,журналисти,социолози,психолози,говорители на протестиращи, които бяха честни , откровенни и заявиха позиция ,в която се вижда  една нова надежда към по-добро.
    Благодаря на онези представители на малцинствата ,които осъзнаваха положението и може би затова заявяваха ,че преди всичко са българи и приемат България като родина, в която законите трябва да се зачитат от всички и за да живеят  те и техните синове и внуци добре тук ,трябва  да дадът  шанс и на другите също . Дано са били откровенни...
    Искам да благодаря на всички блогери в мрежата . Думите имат огромен заряд и значение.  Каквито и опити за контрол или натиск да използват онези ,срещо които заставаме днес и за в бъдеще ,чудото и моща на споделемото мнение и информация остава  оръжие на будните и изправени българи.
   Извинете ме ,ако съм допуснал грешки или неточносто, или съм проявил неразбиране към нечия публикация чрез мой коментар.

  Изказвам голямо съжаление ,че наруших така обявената  тема на блога ми, но събитията и ситуацията ме принудуха да взема многократно отношеие към ставащото в Катуница и в страната .



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Новый форум для женщин
24.10.2012 12:18
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=771">http://www.justlady.ru/</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. www.justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
2. анонимен - интересные статьи на тему красоты
01.11.2012 03:29
здесь на этом портале <a href="http://www.justlady.ru/articles-143396-kak-zaplesti-modnye-kosy">женский сайт</a> собран громадный ассортимент интересных статей на тему моды. на официальном веб-портале все статьи предоставлены всем желающим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: inkata22
Категория: Други
Прочетен: 60226
Постинги: 74
Коментари: 27
Гласове: 303
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930